62 52 30 73     |        post@tannlegene48.no

Puss og polering

Mye av det vi inntar i det daglige kan misfarge tennene. Dette gjelder for eksempel kaffe, te, røyk, snus og rødvin. Slike misfarginger legger seg som et mørkt belegg på tennenes over ate og kan være vanskelige å fjerne selv.

Tannlegen ellertannpleieren har mulighet til å fjerne over adiske misfarginger ved å pusse og polere tennene. Det brukes da vanligvis en spesiell pusse- pasta med ekstra slipemiddel. Alternativt går det an å benytte saltblåsing for å fjerne misfargin- gene. Det er også normalt at man samtidig fjerner tannsten, ettersom misfarging også setter seg her.

Selv om tennene kan virke lysere etter puss og polering, er det ikke tennenes egentlige farge som er endret. Dersom man ønsker lysere ten- ner, må dette gjøres med tannbleking.

Ønsker du mindre misfarging på tennene?

Det mest åpenbare man kan gjøre for å få mindre misfarging på tennene, er å redusere inntaket av matvarer som misfarger - kaffe, te, røyk, snus osv. I tillegg vil grundig renhold redusere dannelsen av nye misfarginger – her vil en elektrisk tannbørste være særlig effektiv. Det nnes også spesialtannk- remer som inneholder ekstra slipemiddel. Slike tannkremer bør man være forsiktig med å bruke, da overdrevet bruk kan gi slitasjeskader på tennene.

Klinisk bildegalleri

Vil du bestille time?

Tannlegene i Kvartal 48